Est-ce que ce sont les pommes ou le caramel salé qui vous ont attiré ? Ces irrésistibles roulés aux pommes arrosés de caramel salé sont si faciles à préparer avec de la pâte à pâtisserie commerciale qu’ils vont probablement enchanter toute la famille. Pensez à changer de variété de pommes des É.-U. chaque fois que vous en préparez.
Roulés aux pommes et au caramel salé
Ingrédients :
Roulés aux pommes :
- 3 tasses (750 ml) de pommes des É.-U., en tranches fines Gala ou Granny Smith*
- 1 c. à soupe (15 ml) de jus de citron
- ¼ c. à thé (1 ml+) de sel kasher ou de sel de mer
- 1 paquet (391 g) de croûte à pizza commerciale
- 2 c. à soupe (30 ml) de beurre fondu
- ½ tasse (125 ml) de cassonade foncée bien tassée
- 2 c. à thé (10 ml) de cannelle
Caramel salé :
- ¼ cup (60 ml) de confiture de lait (dulce de leche) ou de tartinade au caramel
- 1 c. à soupe (15 ml) de lait
- ¼ c. à thé (1 ml+) de sel kasher ou de sel de mer
Instructions :
- Combine apples, lemon and salt in a large bowl.
- Roll pizza dough to an approximate 17 x 11 inch (42 x 28 cm) rectangle. Spread with melted butter. Sprinkle with evenly with brown sugar and cinnamon. Top evenly with apple slices placed horizontally along length of dough. Roll from bottom up into a 17-inch (42 cm) long log and slice into 9 equal rolls with a serrated knife.
- Arrange rolls in a greased 8-inch (20 cm) square baking dish. Bake at 400°F (200°C) for 23 to 25 minutes until tops are golden and a toothpick inserted into the centre of dough comes out cleanly (cover loosely with foil if tops brown before fully cooked).
- Heat dulce de leche, milk and salt in a small bowl in the microwave for 30 seconds or until hot. Stir until emulsified and drizzle over hot apple rolls. Let sit 10 minutes before serving.
Notes :
Tip: These apple rolls are best enjoyed fresh and warm but reheat well the following day.
* Other varieties, such as Honeycrisp, Fuji, Empire, Jonagold, Red Delicious, Golden Delicious, Braeburn will work equally well.